mandag den 29. juni 2009

Vestenvinden akkumulerer midler til landdistriktsudvikling.


Ny lov om vedvarende energi er trådt i kraft pr 1. januar 2009. Fra 2008 til 2012 udbygger Danmark vindmøllekapaciteten med 1300 mW - 800mW på havet og 500 mW på land. Det er nok til at forsyne 1,1 mill. husstande med Co2 neutral strøm.
Loven indbefatter også en "grøn ordning", hvor der i forlængelse af realiseringen af vindmøllerne kan ydes midler til lokale initiativer. Kommunalbestyrelsen kan søge energinet.dk om tilskud til såvel anlægsarbejder, der styrker landskabelige eller rekreative værdier i kommunen og til aktiviteter i lokale foreninger med henblik på at fremme den positive holdning til udnyttelsen af vedvarende energi. 
I Ringkøbing-Skjern Kommune opføres 11-12 møller på 150 meters højde i Lem Kær, alle med en effektivitet på 33-36 megawatt. Opstillingen udløser i forlængelse af den grønne ordning 0,4 øre  pr. kilowatttime pr mølle.  
Midler, der sammen med kommunens egne landdistriktsmidler og den Lokale AktionsGruppes midler fra Fødevareministeriets landdistriktsprogram er med til at realisere lokalt forankrede aktiviteter i landistrikterne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar