tirsdag den 25. august 2009

Limfjordscentret på Doverodde Købmandsgård




Dagens møde bragte mig i dag helt til Thy, nærmere bestemt til Limfjordscentret på Doverodde gamle Købmandsgård. En fantastisk tur fra Ringkøbing og derop. 
Fra morgenen kom både solen og vinden fra samme retning, så alle vindmøller på strækningen lyste hvidt og smukt, mens de snurrede flittigt for at skaffe energi til landet - det var lige til at blive i godt humør af, og resten af dagens oplevelser holdt humøret vedlige.
Op over landet og hen over Oddesundbroen til et landskab, der er skabt af isen og som byder på betagende udsigter over både land og vand. Humøret blev ikke mindre, da jeg ankom til Limfjordscentret, som jeg ikke havde kendskab til i forvejen.
Købmandsgården ligger lige ud til Limfjorden og er den bedst bevarede af de gamle købmandsgårde langs den vestlige del af Limfjorden. I mere end 100 år har den været et samlingspunkt for handel, fiskeri og skudefart til både England og norden. I 1999 blev den restaureret og åbnede som Limfjordscentret Doverodde Købmandsgård. På centret kobler man kunst, natur og friluftsliv og skaber derved en oplevelsesturisme med både en international bredde og en lokal forankring i det omgivende landskab.
I det gamle pakhus og i den høje silo er der udstillinger på alle niveauer. Der er heldigvis frit valg mellem trappe og elevator og allerøverst en udsigtsplatform med det fineste vue til alle sider. 
Når man så er mæt af indtryk og sulten efter mere håndgribelige  og fordøjelige lækkerier kan man vende næsen mod restauranten, der serverer frokostretter kærligt tilberedt af danske og lokale råvarer. 

3 kommentarer:

  1. Det lyder meget spændende, at man har koblet kunst, natur og friluftsliv sammen - der må have stået en visionær arkitekt bag ...

    SvarSlet
  2. Madame - jeg ved ikke hvem idemanden/kvinden er, men det er en spændende indholdskombination.

    SvarSlet