lørdag den 22. august 2009

Morgen i midtbyen


Det er en fredelig morgen i forhaven - enkelte festudbrændte unge vakler glade og syngende den ene vej for at finde en bus med retning mod dynerne, og en pensionist traver energisk den anden vej med et par plastikposer for at indsamle nattens tømte flasker. Det er et helt lille fødevarekredsløb, man er tilskuer til sådan en augustmorgen. Midt i det hele står en midaldrende kone på en gangbro - der er ænder til den ene side og solopgang til den anden. To erindringsglimt fra to forskellige livsaldre trænger sig på. 
Det ene digtsamlingen City Slang skrevet af ungdommens store helt Søren Ulrik Thomsen - altid var den med i tasken eller i lommen. Hvor eksemplaret er henne nu, er en gåde. 
Det andet er alle de hjemmebagte boller, der er gået ændernes vej, da mine børn var mindre. Generationer af andefugle og børn afløser hinanden, men holder traditionen i hævd på den samme bro. 
Ovenover det hele er himmelen så knaldblå, som den kun kan være en sensommerdag.

4 kommentarer:

  1. Sikke et smukt punktnedslag i din morgen! Her skinner solen ind gennem gran, fyr og lærk, og det er småfugle, der fodres.

    Jeg har også fodret et utal af ænder - det må være noget arketypisk, at alle børn holder af at fodre dyr. Og så har jeg haft dit idol i studiet ;-)

    SvarSlet
  2. Den der knaldblå himmel har jeg også set over Hvidovre i den sidste tid, men det er nu lidt tidligt. Vi er jo ikke ude af august endnu. Er der mon nogen, der har glemt, at det er septembers himmel, der er så blå ...

    I dag er himlen over Hvidovre faktisk sommerlyseblå, og jeg skal til italiensk marked - også i midtbyen (København, ikke Hvidovre) og også ved vandet, som godt nok er uden ænder.

    SvarSlet
  3. Min himmel er i mellemtiden blevet knaldblå :-)

    SvarSlet
  4. Madame - dejlig morgen, efterfulgt af en dejlig dag - det kan ikke være bedre. Hr. Thomsen er stadig god for en sjælerusker, - er det et P1program, der kan findes på nettet?

    Rasmine - håber du havde en god dag udi det italienske - hvis du har haft samme vejr som her, må det have været skønt og næsten som at være der selv, hvis man kniber øjnene sammen.

    SvarSlet