onsdag den 12. august 2009

Skovfoged af den gamle skole søges.



Siden jeg, en præpubertil sommer for mange år siden, læste mig lang og aspargesbleg indendøre i min mors gamle Suzy- bøger og henført drømte om at blive gift med en skovfoged, er der løbet meget vand i åen. 
Men da jeg så den gamle skovfogedgårdHjerl Hede, vågnede den ellers glemte drøm i lys lue. Er der en skovfoged derude?? Helst fra omkring 1850 og med eget hus i skoven.

8 kommentarer:

  1. Tænk, har du også læst Suzy-bøger! Jeg havde dem alle sammen, og jeg har en lumsk mistanke om, at de først røg ud, da min mor flyttede for ca. 5 år siden. En skam; jeg havde glemt dem. Men jeg vil nu hellere have en skovrider. Blander du ikke Suzy sammen med Pernilles veninde Strit, hvis far var skovfoged?:-)

    SvarSlet
  2. Rasmine - Hvor sjovt at vi deler den læseoplevelse - Pernilles veninde Strit har jeg ingen erindring om, så det ved jeg ikke. Var der også nogen Pernille-bøger?

    SvarSlet
  3. Haha ...
    Ja, hvor er det idyllerisk - jeg kan godt forstå, du efterlyser en skovfoged fra 1850 ;-)
    Jeg har også noget med guldalderen.

    SvarSlet
  4. Madame - Jeg tror såmænd jeg endda kunne lokkes til håndarbejde og andre husmoderlige sysler i sådan en stue ;-)

    SvarSlet
  5. Ja, Pernille-bøgerne var mere udbredte i min omgangskreds end Suzy-bøgerne, men Pernille var lidt kedelig, lidt for pæn efter min smag. Jeg har en mistanke om, at de få Pernille-bøger, jeg havde, var fødselsdagsgaver fra mine veninder.

    De der pigebøger var jo selvfølgelig fra begyndelsen forældrenes smag. Jeg tror, Pernille var mine veninders/klassekammeraters mødres valg, fordi de syntes bedre om Pernille som en slags forbillede for deres piger. Hos os var det min far, der mest stod for bøger, men jeg ved ikke, om Suzy var hans eller min mors valg. Min mor var en frisk sportspige, og det var/er jeg slet ikke, så hun kan have forsøgt at ruske op i mig på den måde.

    Suzys far var altså skovrider :-)

    SvarSlet
  6. Rasmine - Skovrider / skovfoged ... det er eet fedt: drømmen om en skov-ridder er intakt ;-)

    SvarSlet
  7. Ha ha ... jeg har såmænd også læst nogle gamle lasede Suzy-bøger engang i fortiden - men dem hentede jeg selv i et antikvariat (alle Puk-bøgerne røg også ned). Men ... det medførte altså ingen skovridder- (eller -fogde) drømme :-).

    Faktisk har jeg aldrig været tiltrukket af det 'landlige' - bare at flytte fra hovedstadsområdet til Frederikssund var en overvindelse (jeg bor i dag 42 km fra Rådhuspladsen).

    SvarSlet
  8. Bente -Velkommen i Syzy-klubben ;-)
    Jeg synes det er dobbelt- Jeg elsker at bo i Århus C.,- men kan mærke at min "krop vender rigtigt" i vestjylland. Måske lider jeg af geografisk personlighedsspaltning ;-) Lige nu tilfredsstilles begge behov heldigvis i min hverdag - det er dejligt priviligeret.

    SvarSlet