tirsdag den 11. august 2009

På fersk gerning, fanget med snablen i kassen


Man må jo sige, at de to yndigheder gør det noget mere elegant end andre, der i disse dage bliver fanget med snabelen i kassen.
I marken troede jeg det var 2 ens sommerfugle, men så vidt jeg kan se på fotoet, er det to forskellige arter: Danmarks national sommerfugl, Nældens Takvinge til venstre og (tror jeg) tidselsommerfuglen til højre.

7 kommentarer:

  1. Jo den er god nok :-) Se bare her: http://teilmann.org/?p=1559

    SvarSlet
  2. Per - tak for kigget. Så kan jeg da godt forstå at den har travlt med at suge til sig, hvis den skal helt til Afrika, på sådan nogen små portioner. Man må håbe der er optankning (og hvil) undervejs.

    SvarSlet
  3. Det var flot set - ved første øjekast ser de jo helt ens ud. Ja, det er ufatteligt, at de kan klare en flyverejse til Afrika.

    SvarSlet
  4. Jeg vidste ikke, at vi havde en nationalsommerfugl. Jeg vidste heller ikke, at sommerfugle er "flerårige". Jeg har lige læst, at nældens takvinge overvintrer, men der stod ikke noget om, hvor længe den lever. Det er nok lidt svært at ringmærke sådan en ;-)

    SvarSlet
  5. He he ... nå, du kan heller ikke lade være med at stikke linsen helt ned til sommerfuglene ;-). De er altså også fascinerende, når de sidder der og suger til sig!

    SvarSlet
  6. Flotte billeder, du må have et super kamera og øje for detaljen.

    SvarSlet
  7. Madame - det opdagede mine langtsynedeøjne da heller ikke, før jeg fik det op på skærmen ;-)

    Rasmine: Jeg vidste faktisk heller ikke at de overvintrede. Men det er godt at bloggen kan udvide vores paratviden

    Bente -Nej - jag kan ikke holde mig fra den zoom-knap, det er fascinerende når verden bliver forstørret.

    Lone - Tak Lone, det er et fuldautomatisk lillebitte et, der nærmest tænker selv, - jeg er bare kameraets førehund ;-) Håber det går godt med de mange kalve.

    SvarSlet