torsdag den 9. juli 2009

Bundsbæk Mølle "on reverse"

Det er altid godt at se sig over skulderen - også selvom man ikke lider af forfølgelsesvanvid. Bundsbæk Mølle er en af de mange interessante afdelinger af Ringkøbing-Skjern Museum og ligger i et, for det ellers flade vestjylland, særdeles fremmede, blødt og kuperet terræn i omegnen af Dejbjerg plantage. 
Normalt ser man smukke idylliske billeder af den hvidkalkede hovedbygning og mølledammen, men hvis man vender sig 180 grader, når man står foran den grønne hoveddør, får man dette unikke syn: en gammel vestjysk gårdsplads i perfekte proportioner og afstemte farver og materialer.
Det er så her man kan stille spørgsmål ved museets restaureringsplaner. For hvor istandsættelsen af hovedbygningens vinduesrammer og den nye bemaling i en mere kæk Morten Korch's græsgrøn tone passer smukt til idyllen i den hvidkalkede hovedbygning, vil det være en fadæse at udskifte farven på den grønne port i laden, hvor den blå farvetone glider afdæmpet gennem alle materialer, fra pigstens-belægningen, over teglstenen til stråtaget og endelig i portens mørkegrønne farve. 
Besøg en museets mange spændende afdelinger, når du kommer på de kanter, men vend dig om og hold øje med porten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar