lørdag den 18. juli 2009

Høns og haner på Abelines Gård


Velvidende at fjerkræ elsker at sandbade, er det en både god og sympatisk ide at indbygge en sand-spa i gårdspladsens belægning. Smukt ser det forøvrigt også ud. 
Hanen, og de 3 koner her på billedet, er fra Museumsgården Abelines Gård på Holmsland Klit. Gården er en smuk, gammel 4-længet strandfogedgård og indrettet med masser af det originale inventar fra de generationer, der har beboet stedet. I sin helhed giver det vel et billede af livet på klitten omkring år 1900. 
Når man kører "turen med det fantastiske lys i alt vejr" op langs Holmsland Klit og tænker på, hvor øde og isoleret, området har været, før bilen pløjede vestkysten op, kan man sagtens forstå, at steder som disse har kunne forme deres helt egen introverte kultur med skibsfarten som den vigtigste livline til en verden udenfor.
Strandfoged familien på gården var stor og børnerig, - Abeline havde 13 søskende og de er alle portrætteret med rund hånd i forskellige stadier af deres liv. 
Jeg elsker at se på gamle foto, men fulgtes med en teenager og fik derfor kun en forsmag på de oplevelser, der må vente til mit næste besøg - gerne inden længe.

4 kommentarer:

  1. Det lyder som et spændende sted! Jeg har en svaghed for 'gamle dage', så Abelines Gård må jeg opleve, hvis jeg en dag kommer til Holmsland Klit.

    SvarSlet
  2. Du må tage dig en vesterhavstur, når lejligheden byder sig.

    SvarSlet
  3. Vi er to søstre der har en hjemstavnsgård på Drejø i Det Sydfynske Øhav. Gl.Elmegaard har været lægdsmandsgård og kan spores tilbage til 1535. Vi har åben hver sommer, hvor vi fortæller om konger og bønder, fester og traditioner og romantik og spøgelser. Og kaffen med hjemmebag kan nydes i den gamle have. www.gammel-elmegaard.dk

    SvarSlet
  4. Kære Beth - Drejø og det sydfynske Øhav lyder absolut som en god ide til en sommerudflugt med et besøg på jeres fine gård. Der er jo også skønt i dén ende af landet.

    SvarSlet