lørdag den 11. juli 2009

CO2 neutralt køkken-aggregat 4

Espressokanden må nødvendigvis følge lige i halen på mælkeskummeren. Og ja, jeg ved det godt - de skal begge to over varmen og har begge brug for en smule energitilførsel for at nå frem til det gode resultat. Det har indtil nu ikke været muligt at kombinere kaffenydelsen med den ny trend Raw Food, hvor maden ikke må opvarmes til mere end 42 grader celcius. Men - på den anden side... - så indgår der garanteret heller ikke kaffebønner i kuren, - de er vel allerede diskvalificerede ved ristningen?
Den største udfordring ved espressokanden er at finde en ny gummiring, når den gamle trænger til udskiftning. Hvorfor jeg aldrig har købt et større lager, når det endelig er lykkes mig at finde den rette diameter, har jeg ikke en stående forklaring på.
Det bedste ved kanden er, at den ikke konstant skal tilsluttes elforsyningen, at den ikke optager et halvt køkkenbord og at den heller ikke skal varmes op i hele og halve timer inden, der kan brygges. 
På telttur kan den snildt komme på spritblusset og hæve kvaliteten af en sommeraften betragteligt. Men endagsture kan også sagtens gøre det; prøv en dejlig sommeraften at cykle ud til yndlingsstedet, medbring en trangia, hjemmelavet pandekagedej i en flaske og espressokanden med en god bønne. Så ligger lykken lige om hjørnet og vejen hjem er svær at finde.
Og hvis man endelig har lyst til en rigtig kop civiliseret kaffe brygget under højt tryk, ligger der jo altid den lille italienske cafe 200 meter henne i gaden, hvor værten er ægte italiener og søder kaffen med god betjening og et smittende humør. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar