søndag den 26. juli 2009

Per Olov Enquist: Et andet Liv

Fra denne bog om en mand, der langt op alderen, var en fremmed i sit eget liv og sine egne miljøer, er der specielt een sætning, der har brændt sig ind:
"Det er lige det, der er spørgsmålet, tænker han. Ikke hvordan det går. Men hvem man var og hvem man bliver".

6 kommentarer:

  1. Enig! Tankevækkende sætning.

    Har ikke læst Enquists bog - for mig står han stadig mest som dramatikeren. Med suveræne stykker som Tribadernes nat og Fra regnormenes liv.

    SvarSlet
  2. Det er en tankevækkende bog skrevet af en klog mand - jeg er også ved at læse den. En af de bøger man ikke kan ryste af sig bagefter.

    SvarSlet
  3. Den er fantastisk god - men måske ikke lige en sommerferiebog, hvis man ikke er indstillet på at lægge bogen fra sig og fintænke indimellem. Man suser absolut ikke igennem den.
    Så du kan godt gå i gang Bente.
    Hvad siger du til den Madame?

    SvarSlet
  4. Tja, jeg vil overveje det ... men der står altså allerede en del bøger i kø ;-).

    SvarSlet
  5. Jeg synes, han skriver fantastisk smukt, Suzanne - og bogen gør ondt at læse, men på den gode måde. Jeg har arbejdet med litteratur i mange år blandt andet på programmet Alfabet, og POE kryber helt ind under huden på en ...

    SvarSlet
  6. Madame - ja, jeg sad lige og overvejede, hvordan Edgar Allen kom på banen her, men - som sagt - den arbejder måske lidt langsomt i ferien, og associationerne får lov at vokse vildt.
    Det lyder som et spændende job - litteratur - også den ulykkelige - er een side af lykken, apropros dit indlæg tidligere.

    SvarSlet