fredag den 10. juli 2009

Marengs med hindbærskum - sommerhilsen til Benedikte

Opskriften på marengs med hindbærskum er let tilgængelig og gør altid stor lykke - den virker dog bedst for de, der ikke bare har en sød tand, men et helt sødt gebis:
3 æggehvider piskes med 150 sukker og et par dråber citronsaft = 2 bunde, der bages ved 130 grader i ca. 45 min. 
1 pose frosne, eller 1 bakke friske hindbær  blandes i frisklavet flødeskum. De frosne skal lige afdryppe først. Flødeskummen fordeles dels mellem bundene og dels ovenpå, og hele herligheden pyntes slutteligt med hele bær, mynte og/eller citronmelisse.
Men marengsen kan også kombineres med alverdens friske frugter uden flødeskum. 
Hvis fløden bliver for fed, kan man vælge at lave den dejligste softice på under 2 minutter, ved at blende - ja, jeg ved det; her er vi nødvendigvis ude i elektriske hjælpemidler - frosne hindbær med yougurth. De frosne hindbær "automatfryser" yougurth'en. Isen kan du også bruge mellem marengsbundene, hvis det skal være "sundt", men den virker også rigtig godt, når man råber ud i haven, om nogen vil ha' en is - og man så kan levere "varen" på ingen tid i en vaffel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar