tirsdag den 28. juli 2009

Guldalderen gløder. "Under Overfladen" med la Cour og Benborg




Århus Kunstbygning viser indtil den 16. august en parallel udstilling med værker af guldaldermaleren Janus la Cour og et nutidigt videoværk af Rikke Benborg.
Entreen er gratis, så brug pengene på en kaffe i cafeen og gå endnu en runde, inden du tager hjem igen,- der er masser af reflektion til resten af dagen.

7 kommentarer:

  1. Det lyder meget spændende! Dejlige malerier du viser - og skyer og himlen har glædet menneskene altid, ikke bare på vores blogge ...

    SvarSlet
  2. Madame - Jeg tænkte det samme, man skriver så meget om la Cours landskaber, og knapt så meget om hans himmelskildringer. Men vi er måske sådan en slags det grå guldaldercyberspace ;-)

    SvarSlet
  3. Det lyder virkelig interessant, men er lidt for langt væk for mig. Guldalder eller ej - skulle jeg på en eller anden måde komme i besiddelse af skybilledet, ville jeg skynde mig at sælge det!

    SvarSlet
  4. Rasmine - jeg tror du har mere guldalder i dit nærmiljø, end fantasien og fritiden rækker til, og mht til skybilledet er det vist en skitse - på nogle af de større skilderier demonstreres det, at øvelse gør mester.
    Og husk... der er er ikke længere fra Kbh til Jylland end omvendt ;-)

    SvarSlet
  5. Jo, jeg har en del Guldalder tæt på, for eksempel på Glyptoteket, hvor jeg kommer ret ofte, men jeg synes, det lyder spændende med videoværket ved siden af.

    Nej, naturligvis er der ikke længere fra København til Jylland end omvendt, men der er under alle omstændigheder for langt, når det generelt kniber med tid.

    Jeg syntes jo nok, det så noget skitseagtigt ud, men det er altså alligevel det grimmeste, jeg nogensinde har set fra Guldalderen.

    SvarSlet
  6. Glyptoteket er jo vidunderligt og jeg er sikker på at du kan finde noget af Benborg i Kbh. eller omegn.

    SvarSlet
  7. Spændende udstilling og så til den pris...
    Guldalder og impressionisme er lige mig :-)

    SvarSlet