lørdag den 18. juli 2009

Verdens Ende - tættere på end du aner.

Gårsdagens tur i det østjyske bragte os til Verdens Ende; den alleryderste spids på Alrø i Horsens Fjord. Vi ville gerne besøge en ø, men med mine nyerhvervede færdigheder som bilist, havde jeg alligevel ikke det store mod på at udfordre dagens gode humør og lej(g)e-eje bilens fine lak med små færger og snævre passager. Humøret holdt og kompromiset blev Alrø i Horsens Fjord, der bestod testen og er klassificeret som en rigtig ægte ø, men også forsynet med en dæmning med frit fald til begge sider, der ikke engang kan forskrække nyudklækkede kvindelige bilister i nærheden af de 50.
Alle besøgende på øen valfarter til den yderste spids, drikker kaffe, spiser kage og hilser pænt og civiliseret på hinanden. 
Men hvis man er på cykel eller vandre-ben, sejler en lille færge et par gange om dagen til Snaptun på den anden side af fjorden. Her kan man tage en overnatning på Snaptun Færgegård og smage på de lokalt producerede fødevarer, inden man går mæt i seng og gør sig parat til nye eventyr dagen derpå. Måske fortsætte ø-hoppet til Hjarnø eller Endelave...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar