torsdag den 9. juli 2009

Politisk forslag om ophævelse af "Fuldt stop: Landdistrikterne begynder"

Landdistriktsudviklingen er overraskende kommet på dagsordenen. 
Og det er ikke til at vide det, men man kan godt have en svag mistanke: det må være agurketid. 
Først foreslår miljøminister Troels Lund Poulsen (V), at bopælspligten administreres langt mere lempeligt, så de mange tomme boliger på landet kan sælges som 2. bolig eller til turistudlejning. Dernæst falder kritikken ubønhørligt fra SF's kommunalordfører Flemming Bonne, der fremfører, at det kræver helt andre effektive virkemidler at bremse befolkningsflugten og skabe udvikling i landdistrikterne: effektiv regional udviklingspolitik, IT-infrastruktur, uddannelser, bedre offentlig service og kollektiv trafik, bedre rammer for hjemmearbejdspladser og en god infrastruktur.
Slutteligt foreslår Flemming Bonne, at bedre vilkår for livet i landdistrikterne skal understøttes af et landdistriktsudvalg i folketinget.
En rigtig god ide, hvis bare man ikke var bevidst om, at oppositionen pr. tradition altid fremsætter forslag, den siddende regering kan have svært ved at gå helhjertet ind for.
Men det skal jo ikke forhindre landets 98 kommuner i at nedsætte landdistriktsudvalg, så der kommer et kvalificeret politisk fokus på landdistriktsudviklingen. 
Mange undersøgelser konkluderer nemlig, at det stik mod landspolitikernes mere konkrete tilgang til problematikken, er en holdningsbearbejdning på de bløde værdier, der kan påvirke tilflytningstendensen i landets smukke yderområder i positiv retning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar